MINIREPORTÁŽE

--------------------------------------------------------------

 

XII. Pojizerská výstava psů (30.4.2011)

(Krajská výstava, Mladá Boleslav)

 

Ajka s Freykou se po dloouhé době přihlásily na výstavu a jak se jim dařilo?

 

Freya Bistkupstwo

V1, Vítěz třídy

 

Pár foteček:

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

19.3.2011 Heelwork and Freestyle Show (Praha)

Rori + Daniela – Heelwork to Music – 2.místo!!!

 

Po dlouhé době jsme se s Rori přihlásily na taneční závody, tentokráte pořádané českým dogdancing v basketbalové aréně pražské Sparty.Přivítalo nás velmi příjemné prostředí, dobré zázemí pro závodníky i spousta známých tváří. S Rori jsme startovaly, vzhledem k probíhajícímu hárání jako poslední a v šatně jsme tak dělaly společnost další závodnici s háravkou Alče Nepožítkové s Rose. Většinou chodíme na řadu jako jedny z prvních startujících, proto jít až na úplný závěr pro nás byla nová zkušenost, pro mě to znamenalo nervovat se o několik hodin dýl :-)

 

Do lavice rozhodčích zasedly Petra Malá, Andrea Rezková a Emmy Simonsen (Dánsko). Velmi mě potěšilo, že se na závodech objevilo i několik nových tváří (konečně!!!) a byli tak milým zpestřením k závodním sestavám již „ostřílených“ závodníků.

 

Rorinka byla moc šikovná a i přes její právě probíhající „nejlepší dny“ se jí povedl moc pěkný, soustředěný a zároveň veselý výkon, ještě doladit přesnost přechodů a budu maximálně spokojená :-) Pro dánskou rozhodčí Emmy Simonsen jsme se dokonce staly vítězkami Heelworku, to je pro nás obrovská pocta, Emmy si mě, k mému velkému překvapení, i osobně zavolala po soutěži, aby mi to řekla :-) Další moc pěkný výkon předvedla Katka Lerlová s Wayem, Alena Nepožítková s Rose a tradičně Vanda Gregorová s Brandy. Ve Freestylové části závodů se mi líbila sestava Lucky Smolíkové s Anglem.

 

No, co dodat, byl to moc hezky strávený den s příjemným zakončením v podobě našeho druhého místa, video bohužel nemám, ale vzhledem k tomu, že se chystám tuto sestavu ještě vylepšit na nějaké jiné závody, tak brzy určitě nějaký záznam bude :-)

--------------------------------------------------------------------------------------------

12.2.2011 - Canisterapeutické zkoušky

 

Canisterapeutický tým s lektorkou Evou Švecovou

Kladno, to je to město…….

 

Krásný sluneční sobotní den nám dodal odvahy postoupit  na další metu – složit canisterapeutické zkoušky.  Celá naše výprava Ája a Freya (barzoj),  Hanča a Holly (čistokrevný crossák), Péťa a Niki (zlatý retrívr) a Alena a „zapůjčená“ Rori (borderka)  se nasoukala do jedné Fabie (to by byla reklama!) a vyrazili završit canisterapeutický kurz. Když jsme zastavili za Prahou u benzínky, lidé jen nevěřícně koukali,  jak  se celá smečka soukala z auta ven.  Občerstvili jsme se dobrou kávou,  důkladně očistili obuv (že by někdo venčil před námi :-) a pak za přispění navigace (Liško, jsi fakt borec!) dorazili na první pokus (poprvé za dobu naší docházky) přímo před vrata kladenské nemocnice.  Protože bylo venku nádherně, nechali jsme pejsky řádit na louce (na jeden tenisák to byla veliká konkurence, ale boj je boj…).

Pak už následovalo pod vedením Romana  Zelenky „opáčko“  co kdo s pejskem umí, základy poslušnosti a pak už samotné zkoušky – přímo naostro – v Kladenské nemocnici .  Za přispění pacientů,  kteří byli velice vstřícní a milého personálu , každý z pejsků předvedl,  že zvládne chůzi vedle invalidního vozíčku, snese doteky cizích osob a nevyvedou ho z míry nepříjemné pachy a zvuky . Odměnou jim byly granulky a pamlsky, což bylo pro pacienty to pravé rozptýlení , ach těch oblízaných rukou :-).  Nedílnou součástí zkoušek byly i základy poslušnosti a ovladatelnosti pejsků.  Domů jsme se vraceli v dobré náladě, protože všechny týmy tyto zkoušky úspěšně složily a můžeme tedy směle začít pracovat v dobrovolnickém programu mladoboleslavské nemocnice a dokonce jako průkopníci zdejší canisterapie :-) .

 Napsala: Alena Nováková - mamka :-)

 

Vzhůru do Kladna :-)

Fotogalerie ZDE

 

--------------------------------------------------------------------------------

11.-12.12.2010 Intenzivní agility víkend - Klokočov

Já s Rori jsme strávily naprosto fantastický víkend na intenzivce s Lucou Dostálovou. Na tuto príma tréninkovou akci nás pozvaly naše ségry Lucka s Algidou, které nám také dělaly taxikáře (s Rorkou jsme se kvůli počasí vydaly vlakem) a poskytly azyl :-)

Trénovalo se v koňské hale v Kločově pod vedením Lucky Dostálovic a bylo to všechno mooc fajn, naučily jsme se spoustu vychytávek a určitě si to někdy zopakujeme!

VIDEJKO TADY!

 

cesta vlakem

sluníčková Lucka

sestry před akcí...

a po ...ale, ale, kdo se nám to unavil :-)

 

--------------------------------------------------------------------------------

8.8. Adrenalin Flyers - flyballové závody Brno

 

V neděli jsme se s naším flyballovým týmem Adrenalin Flyers zúčastnili závodů v Brně. Tentokráte ve složení: Sindy, Rori, Gety, Artík, Echo a premiérově border teriérka Megginka! Startovní čas nás zařadil do 3.divize, kde s námi soupeřily družstva Alea Tým naděje, Pilsen F.A.S.T 2 a Lavina Omega.

Našim pejskům se dařilo střídavě oblačno, ale nakonec jsme se probojovali do finálového zápasu o druhé místo, který psychicky neunesly naše teriéří posily - Meginka místo návratu od boxu hledala spřízněné duše v publiku a Gety, která jí v druhém běhu vystřídala si šla cestou od boxu pokecat do druhé dráhy :o)

Co říci závěrem, moc hezké závody, celý tým šlapal jako hodinky, počasí parádní, měli jsme luxus vlastního fotografa, který se nám celý den věnoval - díky Luci.... samé superlativy - až na to vstávání před čtvrtou hodinou ranní :-D

 

PARÁDNÍ FOTEČKY TADY!!!!

foto Luci Šimáňová (dvorní fotografka naší výpravy)

 

III.Rainy Love sraz

My závodily, ségry se nám přijeli zabonitovat - ideální příležitost na uspořádání III.srazu Rorky chovatelské stanice Rainy Love :o)

Profi fotky naší "rodinky" na stránkách CHS Rainy Love - TADY

foto Tomáš Mohila 

 

--------------------------------------------------------------------------------

22. - 23.3.2010 Richterworkshop mit Claudia Moser

 

S tetou Keysovou jsme se rozhodly státi se mezinárodními rozhodčími, to v praxi znamená nejdříve absolvování školení rozhodčích, když jsme se dozvěděly, že se právě jedno takové koná nedaleko v Rakouském Langenwangu (městečku uprostřed velehor) a dokonce se sympatickou švýcarskou rozhodčí Claudií Moser, neváhaly jsme ani na chvíli a přihlásily se.

Školení bylo velmi zajímavé, poutavé, hodně mi dalo jak v orientaci v evropských pravidlech, tak v názoru na dogdancing samotný. Stejně tak jako ostatní zahraniční účastnice sdílím názor, že je potřeba sjednotit "taneční" pravidla, aby bylo možné přilákat na naše soutěže zahraniční závodníky a mít tak možnost poměřit síly s mezinárodní elitou :o)

Poznala jsem spoustu skvělých lidí - Claudii Moser, Moniku Fritz a spoustu dalších.

No, teď už jen zbývá "stínově" odposuzovat 30 FUN závodníků a 50 v Classe a bude :o)

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Dogdancingové zkoušky Nymburk 17.11.2009

Vzhledem k tomu, že tyto zkoušky byly rozhodčí premiérou tety Ejleny, nesměly jsme chybět:-) Rori jsem rozhodla vyzkoušet ve všech třech vypsaných divizích, tedy A1, B1 i C1. Ajka sebrala odvahu a šla si to s námi s Freykou také vyzkoušet – jen tak nanečisto a to v divizi B1. Z Mladoboleslavské party s námi jela ještě Jana s oběma kluky, Lůca s Akoušem a Léňa s Echem, jako fanoušci.

Dogdancingové zkoušky spočívají v tom, že máte určeny určité cviky, v každé divizi se můžou lišit dle té divize. A ty musíte předcvičit před rozhodčím v určitém časovém limitu, choreografii a za vhodného hudebního doprovodu.

No a jak jsme dopadli?

Rori - MD1 – výborně (25b), HtM1 – výborně (29b), CF1 – výborně (29b)

Freyka - byla mírně ve stresu z ostatních lidí a tak se jí moc cvičit nechtělo, ale na to, že to bylo bez odměny v ruce se Áji držela přímo vzorově :-) takže příště si to holky jistě zkusí znovu a naostro :-)

Napsala: Daniela

FOTKY

--------------------------------------------------------------------------------

Happy Míček Litoměřice 22. - 23.8.2009

Naše flyballové družstvo Adrenalin Flyers ve složení Cody,Sindy,Rori,Gety a Arčík vybojovalo i přes týmové oslabení v podobě nemocného borderáka Artyho, vybojovalo krásné 2.místo v 2.divizi!!!

Rorinky to byl první flyballový turnaj a zvládla to celé dva dny naprosto perfektně a stoprocentně, pro Sindýnku to znamenal první turnaj pod vedením Milana. V průběhu běhů spolu krásně vychytali střídačky na Codyho, takže se opravdu bylo na co koukat :-)

Napsala: Daniela

FOTKY

FOTKY od Míši a Martiny

VIDEO

--------------------------------------------------------------------------------

Dogdancingové závody v Chotěboři 18.7.2009

S účastí na těchto závodech jsem ani v nejmenším nepočítala, protože v době konání už jsem se měla placatit u moře ve španělském Alicante. Bohužel ekonomické problémy společnosti SkyEurope naše plány změnily. Letadlo mělo 16ti hodinové zpoždění a nebylo jisté zda vůbec poletí. Tak Míla navrhl, ať se dodatečně přihlásím na závody, kdyby nevyšla dovča, ať máme alespoň nějaký zážitek.

Soutěžila jsem s Rorinkou v divizi B a divizi D (oboje Beginners), účastnit se jsem se rozhodla až v předvečer závodů, kdy jsme se o zpoždění letadla dozvěděli, a tak nebyl čas na přípravu nové sestavy, takže jsem použila již jednou závodní sestavy – z Letňan. Sestavy se nám celkem povedly, i když ne úplně tak, jak bych si představovala, no příště holt před závody budeme muset líp potrénovat ? Ale nakonec z toho bylo dvakrát 1.místo!!! V divizi D jsme dokonce splnili podmínky pro přestup do kategorie Advanced:-)

A jako bonus na závěr jsem domů Tweeťáčkovi (zakrslý králík mix) přivezla kamarádku plemene Teddy, jménem Čininka (podle činčilového zbarvení) :-)

Napsala: Daniela

FOTKY

VIDEO

--------------------------------------------------------------------------------

MR v dogfrisbee – Brno (27.-28.6.2009)

Mílovi a Rorince se tentokrát moc nedařilo, sice nám počasí navzdory deštivé předpovědi v sobotu přálo, Rorinka si usmyslela, že přestat pouštět přinesený disk je vlastně větší sranda, takže se půl freestylové sestavy Míla o disk s Rori jen bezmocně přetahoval. I přesto, že se mistrovství nevydařilo tak, jak si Míla přál, jsme si užili moc příjemný víkend strávený s prima lidmi, škoda jen nedělního finálového lijáku :-)

Napsala: Daniela

FOTKY

--------------------------------------------------------------------------------

Školení rozhodčích pro zkoušky v dogdancingu (21.6.09)

V neděli v podvečerně večerních hodinách se uskutečnilo školení pro rozhodčí zkoušek dogdancingu pod vedením předsedkyně dogdancing klubu Andrey Rezkové. Školení jsem se zúčastnila já, Alča, Jájina, Vanda, Lada Krejčová, Gábina Šmídová a ještě jedna účastnice, kterou zatím neznám.

Školení začalo v půl sedmé a skončilo po desáté večerní (domů jsem dojela po dvanácté hodině, uf). Probírali jsme detailně podmínky jednotlivých zkoušek (divizí i úrovní) a pak následovali ukázky, které jsme zkušebně ohodnocovali.

Nyní se máme účastnit jednotlivých zkoušek, ohlásit se u rozhodčích a zkoušet posuzovat s nimi. Po nějakém čase bude následovat přezkoušení a potom časem možná i možnost stát se zkouškovou rozhodčí.

Školení bylo sice velmi náročné, protože v nedělně večerních hodinách už nejsem (stejně jako většina zúčastněných) schopna přemýšlet, ale zároveň od Andrey Rezkové moc dobře připravené.

Napsala: Daniela